Bizi takip edin

Yurt Müdürlüğü

2023-2024 Akademik Yılı’nda Üniversiteye Yeni Kayıtlanan Öğrenciler İçin Yurt Başvurusu

2023-2024 Akademik Yılı’nda, Üniversitemize yeni kayıtlanan öğrencilerimiz için yurt başvuruları, 28 Ağustos 2023 saat 09:00’da açılacaktır. Değerlendirme başvuru sırasına ve Yurt Yönetim Kurulu’nun belirlemiş olduğu kabul-yerleşim kriterleri ile kontenjan doğrultusunda yapılacaktır. Kontenjanın dolması halinde başvurular yedek listeye alınacaktır. Belirlenen tarihler arasında kayıt işlemlerini tamamlamayan öğrencilerimizin yerlerine yedek listede bulunan öğrenciler yine başvuru sırasında göre kabul edileceklerdir.

Başvuru ve Kayıt:

Üniversitemize yeni kayıtlanacak öğrencilerimiz Öğrenci Yurtlarına https://apply.ieu.edu.tr/yurt adresinden sadece çevrimiçi olarak başvuruda bulunabileceklerdir.

1. Başvuru yapmadan önce Üniversite Web sitesinde ana sayfada bulunan OASIS’e girerek (https://oasis.izmirekonomi.edu.tr/login) online ödeme/formlar/eko ID butonuna basarak  Öğrenci Numaramı Öğrenmek İstiyorum kısmından okul numaranızı öğrenebilirsiniz. Yurt başvuru giriş sayfasında öğrenci numarası ile başvuruda bulunulacaktır.
  2. Öğrencilerimiz yurt başvurusu sırasında fotoğraf, adli sicil kaydı ve ikametgah belgesini sisteme yükleyeceklerdir. Başvuru sırasında belirteceğiniz ikametgah adresiniz, e-devlet üzerindeki resmi adresiniz olması gerekmektedir. Yurt başvuru işlemleri esnasında sizlere tanımlanan referans numaranızı kaydetmeniz gerekmektedir. Referans numarası ile başvurunuzu takip edebilirsiniz.
  3. Yurdumuzda tüm odalar 4 kişilik bazalı ve 4 kişilik ranzalı olarak düzenlenmektedir. 2023-2024 Akademik Yılı’nda tek kişilik oda seçeneği talep ve kontenjan doğrultusunda tüm kayıtlar tamamlandıktan sonra değerlendirilecektir.
  4. Yıllık ücretler 23 Eylül 2023- 16 Haziran 2024 (9 aylık eğitim ve öğretim süresi) arasındaki konaklamayı kapsamaktadır. Bu süreyi aşan konaklamalarda, Yurt Müdürlüğüne başvuru yapılır ve 2 haftaya kadar olan konaklamalar için günlük ücret üzerinden, 2-4 hafta arası konaklamalar için ise aylık ücret üzerinden tam ödeme alınır.
  5. Yurt bursları İzmir Ekonomi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Burs ve İndirim Yönergesi Madde 5 çerçevesinde;  yaz okulu hariç yıllık öğretim ücretini ve yerleştirme başarı sırası SÖZ ve DİL puan türünde ilk 2.500, EA ve SAY puan türünde ilk 10.000 içinde olanlardan ailesiyle birlikte şehir dışında ikamet edenler ile İzmir ili içinde olmakla beraber genel ulaşım araçlarıyla gün içinde Üniversiteye ulaşımı mümkün olmayanların (karayolu ile 50 kilometreden daha uzak yerlerden gelenler), Üniversite tarafından belirlenen ilçelerde ikamet etmekte olan öğrencilerden isteyenlerin Üniversitenin sağladığı yurtta ücretsiz kalma olanağını kapsar.
  6. Yurtta burslu olarak ikamet edecek öğrencilerin, başvuru sırasında anne, baba ve öğrenciye ait ikamet belgesini, öğrenci ve aile bireylerinin bulunduğu vukuatlı nüfus kayıt örneğini, fotoğraf ve adli sicil kaydını başvuru sırasında sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Burslu öğrencilerimize ranzalı odalarda yer ayrılmaktadır. Ayrıca depozito ücretinin yatırıldığına dair banka dekontunun dormitories@ieu.edu.tr adresine iletilmesi gerekmektedir.
  7. Kayıt işlemlerini tamamlayan tüm öğrencilerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’ne tabidir.
  8. Gerekli ödeme ve belge tesliminin başvuru tarihinde tamamlanması gerekmektedir. Belirlenen kayıt tarihler içerisinde gerekli ödeme ve evrak teslimini tamamlamayanların kayıtları geçersiz sayılacaktır.

Yukarıda belirtilen tüm konularla ilgili sorularınız için:

Özlem DEMİR

dormitories@ieu.edu.tr

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.